Vanaf nu verruimt Food Happiness haar succesvolle Boer`n Diplijn met een nieuwe productsoort. Met de twee nieuwe producten Boer`n Roomkaas Tomaat Basilicum en Boer`n Roomkaas Kruiden wordt roomkaas aan het assortiment toegevoegd. De romige, smeerbare roomkazen zijn heerlijk voor op de toastjes of op brood. Daarnaast kan de Boer`n Roomkaas ook gebruikt worden bij de bereiding van allerlei gerechten.
Op elke laatste zaterdag van augustus organiseert Landwinkel De Woerdt in Ressen de “Zomerfair”. Dit jaar valt de laatste zaterdag op 30 augustus 2014. Bekijk de flyer hier online.
Deze dag staat in het teken van (h)eerlijke streekproducten zoals Boer`n Dip, genieten en spelen. De zomerfair is een leuke dag voor het hele gezin. Want er zijn ook tal van activiteiten zoals een roofvogelshow, springkussen, oude ambachten, schminken en nog veel meer. Komt u onze stand ook bezoeken? Kijk voor meer informatie op www.dewoerdt.nl
Ook dit jaar wordt de Jaarprijs Goede Voeding weer uitgereikt, en wel op 20 november 2014. Boer`n Dip doet hier ook aan mee. De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. Producten die tussen 1 januari 1013 en 1 september 2014 op de markt zijn gebracht, komen voor de prijs in aanmerking.
Producten die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014 moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Meestal gaat de hoofdprijs naar producten in de A-categorie (bij voorkeur). Een aanmoedigingsprijs is te verdienen door producten in de A en/of B-categorie (bij midenweg). Producten in de C-categorie kwamen vaak niet voor deelname in aanmerking, maar daar komt dit jaar verandering in. De jury zal extra aandacht schenken aan producten in de C-categorie (bij uitzondering) die een aantoonbare, gezonde verbetering hebben ondergaan. Ze komen in aanmerking voor de nieuwe categorie ‘bijzondere vermelding’.
Op 20 november 2014 wordt de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 bekend gemaakt tijdens een middagsymposium over de praktische kant van herformulering van producten.
Dit jaar bestaat de jury uit:
Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury. Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool,
Dr. Jeanne de Vries, universitair hoofddocent afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit
Dr. Ir. Andrea Werkman, docent opleiding Voeding en Diëtetiek Hanzehogeschool Groningen
Steeds meer mensen ontdekken de smaak en kwaliteit van biologische producten. Tijdens het 'Lekker naar de Boer' weekend op 21 en 22 juni 2014 kun je de mensen achter die producten ontmoeten en zien wat biologisch boeren in de praktijk betekent. Verspreid over Nederland houden 160 biologische boeren en tuinders open erf. Ketenorganisatie Bionext verwacht circa 60.000 bezoekers.
De deelnemende biologische boerenbedrijven pakken groot uit op 21 en 22 juni: er zijn rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Je ziet, ruikt, proeft en ervaart het boerenleven en je kunt kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Ga eens je eigen appelsap persen, kaas proeven of een koe knuffelen. Kinderen kunnen wol vilten, in de hooiberg spelen of jonge dieren aaien.
Het hele weekend zijn er activiteiten op biologische boerderijen in heel Nederland. Voor wie er helemaal een actief weekend van wil maken zijn er nieuwe fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt. Kijk voor alle adressen van deelnemende bedrijven en fietsroutes op: www.lekkernaardeboer.nl.