Boer`n Dip doet mee met de Jaarprijs Goede Voeding
- Posted by admin
- Uncategorized
- 0 Comment
Ook dit jaar wordt de Jaarprijs Goede Voeding weer uitgereikt, en wel op 20 november 2014. Boer`n Dip doet hier ook aan mee. De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. Producten die tussen 1 januari 1013 en 1 september 2014 op de markt zijn gebracht, komen voor de prijs in aanmerking.
Producten die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014 moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Meestal gaat de hoofdprijs naar producten in de A-categorie (bij voorkeur). Een aanmoedigingsprijs is te verdienen door producten in de A en/of B-categorie (bij midenweg). Producten in de C-categorie kwamen vaak niet voor deelname in aanmerking, maar daar komt dit jaar verandering in. De jury zal extra aandacht schenken aan producten in de C-categorie (bij uitzondering) die een aantoonbare, gezonde verbetering hebben ondergaan. Ze komen in aanmerking voor de nieuwe categorie ‘bijzondere vermelding’.
Op 20 november 2014 wordt de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 bekend gemaakt tijdens een middagsymposium over de praktische kant van herformulering van producten.
Dit jaar bestaat de jury uit:
- Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
- Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
- Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
- Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
- Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury. Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool,
- Dr. Jeanne de Vries, universitair hoofddocent afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit
- Dr. Ir. Andrea Werkman, docent opleiding Voeding en Diëtetiek Hanzehogeschool Groningen